8 Mayıs 2013 Çarşamba

İstanbul Böcek İlaçlama

Haşereler ile mücadele özellikle, üretim alanlarında ve hastane gibi sağlık kuruluşlarında büyük önem taşıdığı gibi; nemli alanlarda daha hızlı çoğalan haşereler, kalabalık alanlarda yiyecek sıkıntısı çekmediğinden daha sık görülmektedir. Ülkemizdeki en kalabalık ve nüfus yoğunluğu en fazla olan kent durumundaki İstanbul ilaçlama hizmetlerinin de en fazla alındığı iller arasında yer almaktadır. Gıda işletmeleri, fabrikalar, klinik ve hastaneler ile yurt ve otel gibi alanların yanı sıra; çiftlik ev, yazlık, bina ve daire gibi alanlar için de haşere ilaçlama İstanbul ilinde sıklıkla yapılmaktadır. Sert bir iklime sahip olmayan İstanbul, yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da haşerelerin üreyebileceği bir alan olduğundan, zararlı canlılar ile mücadele yılın her mevsiminde yapılmaktadır. Park, yeşillikler ve piknik alanları ile özellikle Çatalca, Silivri, Çekmeköy gibi ilçelerde daha sık olan tarım alanları için yoğun şekilde yapılan açık alan uygulamalarında; Sağlık bakanlığı onayına sahip olan İstanbul ilaçlama firmalarından hizmet almak gereklidir.

İstanbul kalabalık nüfusu nedeniyle haşerelerin sık görüldüğü bir alan olduğundan, bu ilde yapılacak böcek ilaçlama uygulamalarında da kullanılan ilaçların kalitesi binlerce insanın sağlığını doğrudan doğruya etkilemektedir. Ancak böcek ilaçlama hizmetleri için duyulan ihtiyaç İstanbul’da sahte ilaçlama şirketi sayısının artmasına yol açtığından; açık ve de kapalı alanlarda haşere mücadelesi için hizmet alırken daha dikkatli olmak gerekmektedir. Kalitesiz böcek ilaçları kullanılarak yapılan böcek ya da fare mücadelesi, zararlı canlılara karşı çözüm vermeyeceği gibi; çok etkili ya da zirai nitelikteki ilaçlar ile yapılacak işlemler de hem halk hem de çevre açısından tehdit oluşturacaktır. Bu nedenle İstanbul böcek ilaçlama firmalarından hizmet alırken kullanılan ilaçların kalitesine, sağlıksal oranına ve haşereler ile mücadele konusunda ne denli etkili olacağına dair bilgi edinmek şarttır.

Kadıköy, Maltepe, Şişli gibi kalabalık nüfuslu ilçeler başta olmak üzere; İstanbul’un tüm alanlarında yapılan haşere mücadelesi için kaliteli böcek ilaçları kullanan ve uzman elemanlara sahip İstanbul ilaçlama firmalarından hizmet almak şarttır. Kapalı veya açık alanlarda ciddi sorunlara neden olan haşerelerden kurtulmak için bireysel yöntemlere başvurmak çoğunlukla yerersiz kalacağı gibi sağlıksal sorunlara da neden olabilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder